Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem

Tenhle recept nás dostal novým pojetím klasického řeckého tzatziki. Okurka nakrouhaná na tenké plátky s lososem dobře ladí – chutí i na pohled.

Vydání: 2014/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Středomořská

Ingredience

    • 250 ml suchého bílého vína
    • 2 snítky kopru, lístky nasekané nahrubo, stonky uschované
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 5 kuliček černého pepře
    • 4x 200g filet z lososa, bez kůže
    • mořská sůl a drcený růžový pepř
    • vařené brambory a máslo k podávání

    NA SALÁT

    • 1 salátová okurka, nakrouhaná na tenké plátky škrabkou
    • 70 g bílého řeckého jogurtu
    • 1 stroužek česneku, drcený

Příprava jídla

1 V hrnci smíchejte víno, stonky kopru, celý pepř, šalotku, 1 lžičku soli a 750 ml vody a přiveďte k varu. Potom vložte filety lososa, nechte 30 vteřin pošírovat a vypněte. Přiklopte poklicí a nechte stát 5 minut (střed zůstane šťavnatý) nebo o trochu déle, jestli máte rádi rybu zcela uvařenou.

2 Na salát promíchejte okurku, jogurt, česnek a polovinu lístků kopru. Osolte.

3 Děrovanou sběračkou opatrně vyjměte lososa a rozdělte porce na talíře. Ozdobte okurkovým salátem, posypte ho zbylým koprem a růžovým pepřem a podávejte s vařenými brambory omaštěnými máslem.

NĚCO NAVÍC

Rybí vývar sceďte, zamrazte a použijte do rybích jídel, například polévek.

Domácí jogurt

Sušené mléko dodá jogurtu potřebnou hustotu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem

Jogurtovo-medové semifreddo s ovocem

Grilovaná panenka v pitě s jogurtovým dipem

Jogurtová polévka s kroupami a cizrnovými koftami

Jogurtová bábovka

Domácí jogurt

Jogurtové pohlazení

reklama

Přidat komentář