Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Plané bylinky z lesa vnesou jaro i do vaší kuchyně.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1-2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 1 pstruh, vykuchaný
    • 2–3 kousky zelí pak čoi, rozpůlené, a/nebo 150 g mladého (baby) špenátu
    • 3 hrsti cukrového hrachu (nemusí být)
    • dužina z 2–3 tamarindů, utřená s trochou vody, aby se lépe natírala (pozor, jsou v ní pecičky a vlákna!)
    • čerstvé bílé pečivo k podávání

    NA MÁSLO

    • 100 g másla
    • 1/2 malé šalotky
    • 1/2 lžíce nasekané petrželky
    • hrst listů medvědího česneku (lze použít i zelené části jarní cibulky)
    • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

     

Příprava jídla

1 Všechny suroviny na máslo prožeňte mixérem. Podle chuti osolte a opepřete. Pomocí pečicího papíru zabalte do úhledného válečku a dejte důkladně vychladit.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Na pracovní plochu položte dostatečně velký kus alobalu, na něj arch pečicího papíru, na pečicí papír rozložte pak čoi a/nebo špenát a případně hrachové lusky. Na něj položte rybu, potřenou uvnitř (popřípadě i zvenku) tamarindovou dužinou. Na rybu dejte kousek ochuceného másla (asi 25 g). Cípy papíru a alobalu zvedněte, dejte k sobě a stočte v rozích dohromady. Balíček položte na plech a pečte asi 15–20 minut, aby byla ryba hotová (aby maso zbělelo a dělilo
se). Balíček opatrně otevřete, až vyběhne pára, položte na rybu ještě jeden kousek bylinkového másla a podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC

Tamarind je možné vynechat nebo nahradit tamarindovou pastou, kolečky biocitronu, šťovíkem či mladými nestříkanými révovými listy.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ředkvičkový salát s pomerančem

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Asijský salát s mrkví a paprikou

Krůtí polévka s čočkou a kopřivami

Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem

Mrkev s cizrnou po marocku

Svěží jídla proti jarní únavě

Přidat komentář