Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčata pečená s česnekem a tymiánem

Rajčata pečená s česnekem a tymiánem

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 122 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 22 g
Tuky 1 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přirozeně sladká chuť rajčat pečením ještě zesílí. Skvěle doplní třeba mořskou rybu pečenou v solné krustě.

Suroviny

tymián 1 ČL
čerstvý
česnek 3 stroužky
rozdrcené
sůl
pepř
olivový olej
na zakapání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rajčata opláchněte; ponechte je na větvičkách, ale rozdělte je po třech. Tymián, česnek, špetku soli a pepře dejte do misky a promíchejte na pastu.

2

Každé rajče mělce nařízněte v horní části a do řezu vetřete trochu pasty. Rozložte rajská jablíčka na plech a zakapejte olejem. Pečte patnáct až dvacet minut. Hotová vypadají svraskle a jsou měkká, ale ještě si drží tvar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

20.08.2015 11:12

Chci vyzkoušet! Jdu na to...

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč