Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1526 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 215 g
Tuky 27 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvostná klasika, ke které se budete rádi vracet.

Suroviny

zralá
menší, pokrájená
mrkev 1 ks
menší, na kolečka
malý kousek, na kousky
petržel 1 ks
malá, na kolečka
pepř mletý 3 kulička
nové koření 1 kulička
asi 1 cm
malý
proužek, z biocitronu
vinný ocet bílý 1
nebo jablečný
vývar hovězí 750 ml
nebo zeleninový
cukr 1 ČL
z půlky citronu

Postup

1

Z rajčat vymačkejte přes síto šťávu do misky, zbytek nevyhazujte. Cibuli a kořenovou zeleninu asi 3 minuty opékejte na másle, přidejte koření a kůru z citronu a vymačkaná rajčata; poduste dozlatova.

2

Zaprašte moukou, nechte chvíli dusit, zakápněte octem, pak zalijte vývarem, přidejte cukr, víno, vymačkanou šťávu z rajčat i citronu. Asi hodinu zvolna vařte.

3

Omáčku přeceďte, podle chuti dolaďte a podávejte k masu s těstovinami, knedlíky či rýží.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč