Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí

V původním receptu se maso udí na pařáčku těsně před přípravou, u nás se ale uzené kuře dá běžně koupit. 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H40M
Vaření 1:40
Polévka

Ingredience

    • 4 uzené kuřecí prsní řízky
    • 1 sáček mražené kukuřice
    • 400–600g nudlí ramen
    • 1,2 litru masového vývaru
    • 1 svazek jarní cibulky 
    • 4 vejce vařená naměkko, přepůlená
    • černá sezamová semínka na posypání
    • 4 kousky řasy nori k podávání 

    NA VÝVAR

    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 8 stroužků česneku, rozmáčknutých
    • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
    • 8 tenkých plátků čerstvého zázvoru
    • 500g uzené krkovice nebo 1kg vepřových žeber (nejlépe napřed nasucho opečených v troubě), na plátky
    • 1,8kg kuřecích křídel nebo skeletů
    • 4 litry vody
    • 35g sušených hub šiitake
    • 10cm kousek řasy kombu 

Příprava jídla

1 Nejdříve si připravte masový vývar. Na rostlinném oleji stroužky česneku, cibuli a plátky čerstvého zázvoru asi 20 minut dočervena. Pak odložte. Do hrnce dejte uzenou krkovici nebo vepřová žebra (nejlépe napřed nasucho opečených v troubě), na plátky, a kuřecí křídla nebo skelety a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte na střední plamen a nechte vařit 10 minut. Slijte a hrnec vysušte. Uzené a křídla nebo skelety propláchněte studenou tekoucí vodou a vraťte do hrnce. Zalijte 4 litry vody a přidejte houby šiitake. Přiveďte k varu, ztlumte na střední plamen, přidejte opečenou česnekovou směs a vařte 1 hodinu. Pak přidejte řasu kombu a vařte ještě 15 minut. Přeceďte – výsledkem by měly být asi 2 litry vývaru. Lze jej připravit 4 dny předem, zbylý můžete zamrazit. 

Uzená kuřecí prsa prohřejte krátce na pánvi a nakrájejte na úhledné plátky. Kukuřici uvařte na páře. Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte. Rozdělte nudle do misek, doplňte kukuřicí, zalijte vývarem, ozdobte kuřetem a vejcem naměkko. Posypte jarní cibulkou, černými sezamovými semínky a doplňte řasou nori. Podávejte horké. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočková polévka s kari

Soto ayam (indonéská kuřecí polévka)

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

Tom Yam Kung

50 polévek na zahřátí

Přidat komentář