Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

4/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4242 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 226 g
Tuky 250 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chytit štiku je kumšt! Výzva pro každého správného rybáře. Ale stejný kumšt je i dobře ji připravit...

Suroviny

+ na pomoučnění
vejce 2 ks
k podávání
Na náplň
štika 200 g
maso ze štiky uvařené a obrané, zbavené kůstek
strouhaný + hobliny k podávání
majoránka (drhnutá) 1 snítka
lístky otrhané a najemno nasekané
strouhaný
na dochucení
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
+ 100 g na dokončení
nakrájená nadrobno
suché
vývar 200 ml
rybí
bylinky 1 hrst
nasekané, např. estragon, kopr, bazalka…

Postup

1

Vidličkou promačkejte a spojte suroviny na náplň, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a solí a odložte do chladničky.

2

Mouku, vejce, žloutky a mléko propracujte s 1 lžící vody a špetkou soli, až vznikne vláčné, ale stále přiměřeně tuhé těsto. Vyválejte z něj na pomoučněné pracovní ploše (nebo ve strojku na těstoviny) co nejtenčí plát a překrojte ho na 2 stejné díly.

3

Na jeden si vroubkovaným rádýlkem naznačte čtverečky raviol. Lžičkou do jejich středu rozdělte připravenou náplň.

4

Štětečkem namočeným do vody mírně navlhčete naznačené vlnkované čáry – okraje budoucích raviol. Zlehka přikryjte druhým plátem těsta a přitiskněte, abyste nejdřív vyhnali přebytečný vzduch, a pak přimáčkněte okraje. Rádýlkem nakrájejte ravioli.

5

Na omáčku na lžíci másla opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Zalijte vínem a nechte svařit napolovic.

6

Přidejte vývar a opět svařte na polovinu. Vypněte a do omáčky zašlehejte 100g másla nakrájeného na kostičky. Nakonec dochuťte solí, špetkou pepře a bylinkami.

7

Ravioli uvařte ve vroucí osolené vodě – trvá to asi 3 minuty. Podávejte s připravenou omáčkou, doplněné rukolou a hoblinami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč