Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řezy Alpská kostka
Řezy Alpská kostka
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Řezy Alpská kostka

4/5 Počet hodnocení: 25
Snadné Na plech o rozměrech 25 x 36 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 50000 kcal
Bílkoviny 1000 g
Sacharidy 4000 g
Tuky 3000 g
Vláknina 500 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řezy Alpská kostka jsou dokonalým spojením sametového krému s křupavými pusinkami, piškotu důkladně prokapaného opojným punčem a kyselého rybízového džemu. Tento dezert je jako stvořen pro zvláštní příležitosti. Svým vzhledem i chutí naprosto okouzlí všechny hosty, kteří nebudou chtít odejít, dokud se s nimi nepodělíte o recept.

Suroviny

Na piškot
vejce 4 ks
sůl 1 g
Na krém
máslo 300 g
karamelizované (např. Salko karamel)
káva instantní 10 g
vaječný likér 125 ml
sněhové pusinky 300 g
Na punč
voda 125 ml
vodka 45 ml
Na dokončení
rybízový džem 200 g
tmavá čokoláda 50 g

Postup

1

Všechny suroviny kromě smetany ke šlehání vyndejte v předstihu na linku, aby měly pokojovou teplotu.

2

Plech s vyššími okraji o rozměrech 25 x 36 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 175°C.

3

Upečte piškot. Vejce rozklepněte, oddělte bílky od žloutků. Bílky a špetku soli dejte do mísy robotu a šlehejte balonovou metlou, asi po 1 minutě přidejte 1 lžíci cukru a dále šlehejte. Když je cukr dokonale zapracovaný, přidejte další lžíci cukru a takto pokračujte, až ho spotřebujete všechen. Poté přidejte žloutky a promíchejte. Mouku a kakao prosijte přes síto, přidejte k vaječné směsi a stěrkou opatrně zapracujte. Hotové těsto vlijte do formy a uhlaďte stěrkou.

4

Pečte 25 minut dozlatova a propečení otestujte zapíchnutím špejle. Pokud vyjde ven čistá a suchá, je hotovo. Vyjměte z trouby a plech pusťte z výšky 30 cm na podlahu. Tím zajistíte, že těsto bude rovnoměrné.

5

Připravte krém. Máslo dejte do mísy robotu a balonovou metlou šlehejte, až vznikne nadýchaná hmota. Za stálého míchání po částech přidávejte kávu a kondenzované mléko a pomalu přilévejte vaječný koňak. Pusinky rozlámejte a vmíchejte do krému.

6

Na punč smíchejte vodu s vodkou.

7

Upečený piškot nechte ve formě a pokapejte punčem podle chuti. Potřete štědře rybízovým džemem. Navrch rozetřete karamelovo-vaječný krém s pusinkami. Stěrkou uhlaďte a nechte asi 4 hodiny chladit v lednici.

8

Vychlazenou smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem dotuha. Naneste ji na vršek vychlazeného dezertu, stěrkou uhlaďte a vraťte zpět do lednice asi na 1 hodinu.

9

Čokoládu nastrouhejte na hrubém struhadle a posypte jí povrch dezertu. Uložte do lednice. Před podáváním nakrájejte Alpské kostky na řezy. 

Recept a fotografie převzaty z Moje Gotowanie.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč