Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řezy „Malinový obláček“
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 57
Více než hodinu Pro zkušené Pro více než 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6001 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 601 g
Tuky 328 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řezy malinový obláček se rychle stanou hvězdou každého večírku a rodinného setkání. Křehký koláč se šťavnatými malinami a křupavými pusinkami chutná všem a je skutečným hitem mezi dezerty. Prozradíme vám naše tipy, jak připravit malinový dort, který potěší vaše hosty.

Suroviny

vejce 3 ks
máslo 100 g
kypřicí prášek do pečiva 2 g
prášková
škrob 2 ČL
bramborový
mandle plátky 100 g
raději želé cukrárenské červené (na 500 ml tekutiny)
sirup ovocný
podle chuti
voda
podle potřeby na doředění sirupu
maliny 500 g
sůl 1 špetka

Postup

1

Křehké těsto: Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte stranou do lednice. Žloutky rychle prohněťte společně se studeným máslem, moukou, 30 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Křehké těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 30 minut, nejlépe však na 1 hodinu. Po této době těsto rozválejte a vyložte jím plech o rozměrech 21 x 33 cm. Křehké těsto propíchejte vidličkou a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. 

2

Želé s malinami: Důkladně rozmíchejte obsah 2 balíčků cukrárenského želé v 750 ml malinového sirupu s vodou. Poměr sirupu vůči vodě volte podle své chuti. Přiveďte k varu a minutu povařte. Poté tekutinu nechte lehce zchladnout., ale pozor aby želé úplně neztuhlo! Na křehké těsto nasypejte maliny a rovnoměrně rozprostřete. Zalijte zchladlým želé a nechte zcela ztuhnout.

3

Krém: Mezitím, co želé tuhne, vyšlehejte krémový sýr s 30 g moučkového cukru, pak pomalu přidejte mascarpone a vše pečlivě promíchejte do hladké hmoty. Namočte želatinu do malého množství vody a nechte ji nabobtnat. Pak ji opatrně rozpusťte v rendlíku. Když se želatina zcela rozpustí, přidejte 2 lžíci krému, dobře rozmíchejte a vlijte směs zpět do krému a důkladně vmíchejte. Takto připravený krém nalijte na ztuhlé malinové želé a uhlaďte.

4

Pusinky: Vychlazené bílky vyšlehejte se špetkou soli, a pak pomalu po malých dávkách přidávejte jemný krupicový cukr. Nakonec přidejte škrob a vše chvíli šlehejte. Hustou směs rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Posypte sníh mandlovými lupínky, vložte do trouby vyhřáté na 130 °C a sušte přibližně 1 hodinu. Upečenou pusinku vyjměte z trouby, nechte ji vychladnout a poté ji opatrně přeneste na krém.

5

Dezert podávejte nakrájený na řezy.

Zdroj: Moje Gotowanie

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč