Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rolky z ředkve daikon

Geniální recept na křupavé rolky jsme si vypůjčili z blogu My New Roots.

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 14–16 kusů
Doba přípravy: Do hodiny
P
Chuťovka

Ingredience

    • 1 ředkev daikon
    • 1 lžíce vymačkané šťávy z nastrouhaného zázvoru
    • 1 lžíce rýžového octa
    • 2 lžičky medu

    NA NÁPLŇ

    • 300 g mraženého hrášku
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nahrubo
    • 3 lžíce světlé pasty miso
    • 15 g lístků čerstvé máty
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy + nastrouhaná kůra z 1/4 citronu
    • sůl
    • černá sezamová semínka (cca 35 g)
    • výhonky hrášku na ozdobení

Příprava jídla

1 Ředkev oloupejte na stejnoměrně silné plátky, nejlépe na mandolíně, plátky by totiž měly být co nejtenčí, jinak nepůjdou rolovat. V misce smíchejte zázvorovou šťávu, ocet a med a do směsi dejte marinovat plátky ředkve.

2 Povařte pár minut hrášek, aby změkl, vyjměte a okamžitě zchlaďte ve studené vodě. Pak vložte do mixéru, přidejte česnek a ostatní ingredience na náplň. Rozmixujte, dosolte podle potřeby. Sezam opražte nasucho na pánvi (dejte pozor, abyste jej nespálili) a odložte stranou.

3 Plátky ředkve vyjměte z marinády a každý plátek potřete hráškovým pyré. Část konce, který bude směřovat ven, nechte volný, aby náplň při rolování nevytekla. Posypejte sezamem, každý plátek zarolujte a zajistěte párátkem. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny plátky. Zarolované plátky posypte zbytkem sezamu a ozdobte hráškovými výhonky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gimlet s celerem

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem

Batátové crostini s modrým sýrem

Pomalu pečená hovězí žebra

Salát z červeného zelí

Pomazánka z červené řepy

Mrkvová pomazánka

Trhací chleba se šalvějí, tyrolským špekem a pečeným česnekem

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

Sticky toffee pudding

Přidat komentář