Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rolovaní pstruzi pečení na fenyklu a bramborách
Rolovaní pstruzi pečení na fenyklu a bramborách
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rolovaní pstruzi pečení na fenyklu a bramborách

4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5932 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 116 g
Tuky 570 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tohohle efektního receptu se hodí jakékoli tenčí rybí filety s kůží a bez kostí. Ručíme vám za to, že tímhle receptem naprosto oslníte každého milovníka ryb.

Suroviny

střední, varného typu B, vydrhnuté a nakrájené na tenké plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bulva nakrájená na tenké plátky, nať odložená na ozdobení
nakrájená na tenká kolečka
petrželka 2 hrsti
kudrnka, nasekaná
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
olivový olej 3 PL
suché
pstruh 2 ks
filety ze 2 větších pstruhů (viz Něco navíc)
máslo 4 plátky
tenké
malý - najemno nastrouhaná kůra a citron pak nakrájený na tenké plátky
tymián 4 snítky
lístky odrhnuté
rozmarýn 2 snítky
lístky nasekané nadrobno

Postup

1

Nepovinný krok: pokud chcete mít jistotu, že brambory opravdu změknou, předvařte je před pečením v osolené vodě, aby trochu změkly, ale byly ještě pevné na skus.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory, fenykl a cibuli dejte do velkého pekáče nebo na hluboký plech, podle potřeby vyložený pečicím papírem. Posypte dvěma třetinami kudrnky a česnekem, pokapejte olejem, osolte a opepřete. Pak všechno promíchejte rukama tak, aby se plátky nepolámaly a co nejvíc zeleniny bylo obalené olejem.

3

Zeleninu rovnoměrně rozprostřete po pečicí nádobě. Pak opatrně podél okraje vlijte víno tak, aby neopláchlo olej ze zeleniny. Pečicí nádobu zakryjte alobalem a utěsněte jej. Pečte 20 minut, pak odkryjte a pečte ještě 10 minut.

4

Mezitím poklaďte každý filet plátkem másla, čtvrtinou koleček citronu, zbývající kudrnkou a lístky tymiánu a rozmarýnu. Zarolujte je od širšího konce (tedy ,od hlavy‘) a převažte kuchyňským provázkem, aby pěkně držely pohromadě. Položte je na předpečenou zeleninu a dejte péct nezakryté na dalších 20–30 minut, aby byla ryba i zelenina hotová.

5

Upečenou rybu posypte na- strouhanou citronovou kůrou a neste na stůl. Můžete doplnit hladkolistou petrželkou a fenyklovou natí.

NĚCO NAVÍC
Pokud koupíte celé ryby, postupujte při filetování takto: Špičkou ostrého tenkého nože rozřízněte rybě břicho a vyjměte vnitřnosti. Odsekněte hlavu a rybu omyjte. Rybu položte na bok. U ocasu nůž prostrčte mezi maso a páteř a řežte po celé délce až k hlavě, abyste maso oddělili od páteře. Žeberní kosti podřízněte šikmým řezem a kosti ze středu vyberte pinzetou. Máte první filet. Rybu obraťte, nad páteří prostrčte nůž a stejně vytvořte i druhý
filet. Kostru a hlavu lze zužitkovat na rybí vývar.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč