Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z fenyklu & karotky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.9/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 553 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 28 g
Tuky 40 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Indická varianta mrkvového salátu je osvěžující a výborně chutná. Černucha vám možná roste na zahrádce – anebo semínka koupíte v bylinkářství.

Suroviny

mrkev 2 ks
velká, pokrájená na tenké proužky nebo nastrouhaná
rozčtvrcené a nakrájené na tenké plátky
nasekané nebo kešu oříšky
olivový olej 2 PL
hořčice 1 ČL
semínka
černucha (semínka) 1 ČL
nebo šťáva z limety

Postup

1

Mrkev a fenykl dejte do salátové mísy. Oříšky opečte na rozpálené pánvi dozlatova; trvá to asi tři až pět minut. Přesypte je na talíř. V téže pánvi rozehřejte olej a zhruba půl minuty na něm opékejte semínka hořčice a černuchy.

2

Dřív, než začnou pukat, přilijte do pánve citronovou nebo limetkovou šťávu a stáhněte z ohně. Vzniklým dresinkem přelijte zeleninu v míse a posypte ji opraženými oříšky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč