Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory

Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3886 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 202 g
Tuky 267 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Výborný letní oběd z jednoho hrnce. Vůně pečeně s česnekem a rozmarýnem.

Suroviny

olivový olej 3 PL
lze nahradit 4 vepřovými
oloupané a nakrájené na čtvrtky
rozmarýn 4 snítky
česnek 4 stroužky
neloupaný
250 g
třešňová rajčátka ideálně na větvičce
balzamikový ocet 1 PL

Postup

1
1 Troubu předehřejte na 220 °C. Polovinu oleje zahřejte v pekáčku a z obou stran na něm opečte maso tak, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Pak ho vyjměte, do pekáčku vlijte zbytek oleje, přihoďte brambory a opékejte je čtyři až pět minut. Přidejte rozmarýn, česnek a nakonec i maso.

2 Pekáček vložte do trouby a pečte dvacet minut. Poté položte navrch třešňová rajčátka a pokapejte je balzamikovým octem. Pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčátka svraštělá. Podávejte rovnou z pekáče.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč