Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené škvarkové brambory
Zapečené škvarkové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené škvarkové brambory

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3028 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 204 g
Tuky 213 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Škvarky jsou výborné teplé samotné nebo se sádlem na rozpečeném chlebu. Ovšem zkoušeli jste je zapéct dozlatova s bramborami a pórkem? Tak jednoduché a tak skvělé!

Suroviny

drobné
pěkné
pórek 2 ks
na plátky
lze nahradit olivovým olejem
sůl mořská
pepř
hrubě drcený
vinný ocet bílý 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 230 °C.

2

Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 12 minut téměř doměkka.

3

Na sádle opékejte škvarky a pórek asi 5 minut.

4

Brambory sceďte a podélně rozkrojte napůl. Přidejte škvarky s pórkem, ocet, řádně osolte a opepřete a zlehka promíchejte.

5

Rozprostřete na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Pečte 40 minut dozlatova.

TIPY & TRIKY

  • Velmi lahodné jsou škvarky z přeštických čuníků. Pokud na ně někde narazíte, nakupte jich hromadu – zmizí během chvilky! 
  • V supermarketu doporučujeme sáhnout po balených maďarských (uherských) škvarcích.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč