Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s fazolemi z jedné pánve
Ryba s fazolemi z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba s fazolemi z jedné pánve

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 960 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 67 g
Tuky 48 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete se najíst rychle a zdravě, pochutnat si a zašpinit při přípravě jídla co nejméně nádobí? Pak jste objevili ten právný recept! Lehká bělomasá ryba s fazolemi, špenátem a rajčátky z jedné pánve všechny požadavky splňuje na jedničku!

Suroviny

bělomasá ryba 4 filety
po 150 g (nebo 2 filety po 300 g) – pražma, treska, tilapie, pstruh...
olivový olej 2 PL
pórek 1 ks
menší, dobře omytý a nakrájený na tenká kolečka
piniové oříšky 2 PL
rozmarýn 1 snítka
lístky odrhnuté + na ozdobení
česnek 2 stroužky
drcené
kapary 1 PL
propláchnuté a scezené
rajčata cherry 200 g
drobná, oválná nebo kulatá
fazole cannellini 400 g
1 konzerva – fazole propláchnuté a scezené
petrželka
hladkolistá, nadrobno nakrájená
klínky k podávání

Postup

1

Rybu osolte a opepřete. Ve velké hlubší nepřilnavé pánvi na středním až silném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Opékejte rybu 2–3 minuty z každé strany nebo dozlatova a propečena. Přeneste na talíř a udržujte teplé.

2

Do pánve vlijte zbývající olej. Opékejte pórek 1–2 minuty, nebo aby tak akorát změkl. Přidejte piniové oříšky a opékejte 1 minutu nebo mírně dozlatova. Přidejte rozmarýn, česnek, kapary a rajčátka a za častého promíchání opékejte 3–4 minuty, nebo aby se rajčátka začala smršťovat.

3

Přidejte fazole a špenát podle chuti a opékejte za stálého míchání, aby listy zavadly. Dochuťte citronovou šťávou, dosolte a dopepřete. Do pánve vraťte rybu a prohřejte ji. Podávejte posypané petrželkou a doplněné klínky citronu. Můžete ozdobit rozmarýnem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč