Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem

Lepší než kupované!

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ 10 minut odležení
PT15M
Smažení 0:15
Ryby a mořské plody

Ingredience

    NA PRSTY

    • 600 g filetů z tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kůže
    • sůl
    • 50 g hladké mouky
    • 100 g strouhanky panko
    • 20 g strouhaného parmezánu
    • 1/4 lžičky sladké mleté papriky
    • 1 lžíce odrhnutých lístků oregana, nasekaných
    • 2 vejce, rozmíchaná s troškou mléka
    • slunečnicový olej na smažení
    • klínky citronu k podávání
    • majonéza k podávání

    NA HRÁŠEK

    • 400 g mraženého hrášku
    • 70 g másla
    • hrst lístků bazalky + další na ozdobení
    • 1 lžička citronové kůry
    • sůl

Příprava jídla

1 Rybu osolte a nechte 10 minut odpočívat v ledničce, aby se maso zpevnilo. Pak filet nakrájejte na porce požadované velikosti. Mouku smíchejte s troškou soli. Strouhanku promíchejte s parmazánem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Kousky ryby obalte mouce, pak ve vejci a strouhance. V rendlíku rozpalte olej a smažte rybí prsty ve vyšší vrstvě oleje, dokud nejsou dozlatova a uvnitř hotové, ale ne vysušené. Vyndejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.

2 Hrášek vsypte do rendlíku, přilijte k němu 100ml vody a přidejte polovinu másla. Zakryté na mírném plameni vařte a občas zamíchejte, dokud není hrášek měkký. Přidejte bazalku a společně ponorným mixérem rozmixujte nahrubo, můžete i pomačkat šťouchadlem na brambory. Přidejte zbylé máslo, citronovou kůru, sůl a zamíchejte. Ozdobte bazalkou. Podávejte s klínky citronu a majonézou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hustá kuřecí polévka s gnocchi

Kuličky v rajčatové omáčce s piniemi

Mac’n’cheese s dýní

Blesková pizza

Do hodiny na stole

Přidat komentář