Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí tacos

Ano, je to spousta ingrediencí a spousta kroků, ale nenechte se odradit. Odměnou vám bude absolutně božské jídlo. My jsme rybí tacos při focení doslova kradli fotografovi pod objektivem...

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Ryby a mořské plody

Ingredience

    NA RYBU

    • 800 g tresky nebo jiné bílé bělomasé ryby, nakrájené na 16 kousků
    • špetka soli
    • 2 lžičky cajunského koření (viz Něco navíc)
    • 100 g hladké mouky
    • 250 ml světlého piva nebo minerálky
    • olej na smažení

    NA SALÁT

    • 1/4 malého červeného zelí, nakrouhaná
    • 1/4 malého bílého zelí, nakrouhaná
    • 1–2 mrkve, nakrouhané nahrubo
    • 1/2 melounu (cantaloupe nebo galia), na proužky
    • 1 červená cibule, na půlku a na tenké proužky
    • 1 jarní cibulka, nadrobno
    • hrst lístků koriandru + na ozdobení
    • šťáva z 1 limety
    • rybí omáčka podle chuti

    NA PIKANTNÍ MAJONÉZU

    • 125 ml zakysané smetany
    • 80 ml majonézy
    • 2 lžíce limetové šťávy
    • 1 lžička sušeného česneku
    • 1–2 lžičky omáčky sriracha

    NA DOKONČENÍ

    • dužina ze 2 avokád
    • sůl
    • limetová šťáva podle chuti
    • 1 červená chilli paprička
    • 8 malých kukuřičných tortillových placek
    • klínky limety k podávání
    • hrst koriandru 

Příprava jídla

1 Připravte salát, do mísy dejte oba druhy zelí, mrkev, meloun, cibuli i cibulku. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte do mísy. Vše promíchejte, přilijte limetovou šťávu, ochuťte rybí omáčkou, promíchejte a dejte stranou.

2 Na majonézu smíchejte v misce všechny ingredience.

3 Rybu osolte, posypte 1 lžičkou koření a opatrně promněte. Mouku vsypte do misky, přidejte lžičku koření, sůl, promíchejte a poté vlijte pivo nebo minerálku a prošlehejte na hladké těstíčko. Postupně rybu obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

4 Avokádovou dužinu rozmačkejte a ochuťte solí a limetovou šťávou, poté vmíchejte chilli papričku.

5 Tortillové placky krátce nahřejte nasucho v pánvi, ohněte je do tvaru tacos. Potřete je avokádovou pastou, do každé vložte 2 kousky ryby, přidejte salát a nakonec pocákejte majonézou. Podávejte zdobené koriandrem a s měsíčkem limety.

NĚCO NAVÍC
Cajunské koření koupíte ve větších supermarketech v oddělení zahraniční kuchyně nebo na internetu. Můžete si ho ale připravit sami. Smíchejte 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného česneku, 2 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžičku čerstvého drceného pepře, 1 lžičku sušené cibule, 1 lžičku kajenského pepře, 1 a 1/4 lžičky sušeného oregana, 1 a 1/4 lžičky sušeného tymiánu a 1/2 lžičky sušeného drceného chilli.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované kuře s ananasem a karibskou salsou

Topinka s pikantními krevetkami a rajčátky

Polévka s kukuřicí

Tamales páj

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží

Přidat komentář