Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 932 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 139 g
Tuky 29 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké rozinky skvěle doplňují chuť čekanky, která je příjemně nahořklá.

Suroviny

fazolky zelené 300 g
čekanka 4 ks
menší
rozinky 150 g
sultánky
Na zálivku
vinný ocet červený 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 2 PL
hořčice hrubozrnná 1 ČL
petrželka hrst
na ozdobení

Postup

1

1 Rozinky zalijte vroucí vodou a nechte je patnáct minut namočené. Vhoďte fazolky do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte čtyři až pět minut. Sceďte a ihned zchlaďte pod tekoucí ledovou vodou.

2 Rozkrojte čekanku podélně napůl a rozeberte na listy. V míse promíchejte se slitými rozinkami a fazolkami. Prošlehejte přísady na zálivku a promíchejte ji se salátem. Ozdobte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC Sladké rozinky skvěle doplňují chuť čekanky, která je příjemně nahořklá. Tenhle salát podávejte hned, výborný je s kořeněným grilovaným steakem z kuřecího, vepřového i hovězího masa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč