
Zimní salát se zálivkou z podmáslí
Goudu s kmínem jsme koupili v prodejně lahůdek Moje kredenc, ale nabízejí ji i dobře zásobené supermarkety. Když neuspějete, použijte obyčejnou mladou goudu.
Vydání: 2016/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 200g nahořklých salátových lístků (my jsme použili frisee, čekanku a radicchio)
- 1 červené jablko, nakrájené na tenké plátky
- 50g vlašských ořechů, opražených
- 1 malá bulva fenyklu, vykrojený košťál a na tenké plátky
- 6 ředkviček, nakrájených na tenké plátky
- 100g sýra s kmínem, nakrájeného na kostičky
- 1 žloutek
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- 1,5 lžíce zakysané smetany
- 1,5 lžíce podmáslí
- 1 šalotka, nakrájená nadrobno
- 1 lžíce citronové šťávy
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Rozmixujte přísady na zálivku, osolte a opepřete a uložte do chladu.
2 Přísady na salát rozložte na servírovací talíř nebo mísu (můžete promíchat, nebo ne). Přelijte zálivkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Přidat komentář