Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Goudu s kmínem jsme koupili v prodejně lahůdek Moje kredenc, ale nabízejí ji i dobře zásobené supermarkety. Když neuspějete, použijte obyčejnou mladou goudu. 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 200g nahořklých salátových lístků (my jsme použili frisee, čekanku a radicchio)
    • 1 červené jablko, nakrájené na tenké plátky
    • 50g vlašských ořechů, opražených
    • 1 malá bulva fenyklu, vykrojený košťál a na tenké plátky
    • 6 ředkviček, nakrájených na tenké plátky
    • 100g sýra s kmínem, nakrájeného na kostičky

    NA ZÁLIVKU

    • 1 žloutek
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 1,5 lžíce zakysané smetany
    • 1,5 lžíce podmáslí
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce citronové šťávy 

Příprava jídla

1 Rozmixujte přísady na zálivku, osolte a opepřete a uložte do chladu.

2 Přísady na salát rozložte na servírovací talíř nebo mísu (můžete promíchat, nebo ne). Přelijte zálivkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Glogg (svařené víno)

Gravlax s dipem z kozího sýra

Bramborová polévka se slaninou

Krevetové chlebíčky

Srnčí masové koule s houbovým ragú

Mandlové bábovičky s džemem

Přidat komentář