Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s pomeranči a datlemi

Sladký, slaný i kyselý, zkrátka neodolatelný!

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 3 větší pomeranče
    • 1 bulva fenyklu
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 10 měkkých datlí (např. Medjool)
    • 50 g mix baby špenátu a kadeřávku
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce neloupaných mandlí, opražených a nasekaných nahrubo

    NA DRESINK

    • 75 g sýra feta, rozdrobeného
    • 100 ml podmáslí
    • 2 lžíce smetany na vaření
    • 1 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Vršek a spodek pomerančů seřízněte tak, aby plody získaly rovnou základnu. Každý pomeranč postavte na základnu a ostrým nožem okrájejte kůru (včetně bílé části) v širokých pruzích. Pomeranče pak položte na bok a nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky.

2 Z fenyklu odřízněte tuhé řapíky (zelené naťové vršky můžete schovat na ozdobení). Bulvu rozčtvrťte a fenykl nakrájejte na jemné proužky (můžete použít mandolínu). Fenykl přesuňte do mísy a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědl.

Datle podélně rozřízněte a zbavte pecky. Pak poloviny podélně překrojte ještě na čtvrtky. Přidejte k fenyklu. Smíchejte vinný ocet a olivový olej a promíchejte s lístky špenátu a kadeřávku, fenyklem, pomeranči a datlemi. Salát rozložte na servírovací talíře a posypte nasekanými mandlemi.

4 Suroviny na dresink smíchejte a salát pokapejte. Pokud chcete, posypte ho ještě nasekanými naťovými vršky fenyklu a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí tažín s batáty a datlemi

Losos s datlovým sirupem

Galetka s kozím sýrem, fíky a datlovým sirupem

Závin s fíky a datlemi

Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Přidat komentář