
Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní
Zdravý a sytý
Vydání: 2014/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 400 g quinoy, propláchnuté
- 1 kg malé dýně hokkaido, zbavené semen a nakrájené na měsíčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule, nakrájená na měsíčky
- 60 ml bílého vinného octa
- 2 lžičky krupicového cukru
- 1/2 hrnku nasekané hladkolisté petrželky
- 400 g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g sýra feta, rozdrobeného
Příprava jídla
1 V rendlíku zalijte quinou 750 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak zprudka přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo až se tekutina vstřebá. Pak vypněte a odložte.
2 Troubu předehřejte na 220 °C. Dílky dýně potřete polovinou oleje, rozložte na plech a pečte 10 minut. Pak přidejte cibuli a pečte dalších asi 15 minut, až bude vše měkké.
3 Smíchejte ocet, cukr, petrželku, cizrnu a quinou. Osolte, opepřete a podávejte doplněné pečenou dýní a cibulí, posypané fetou.
Přidat komentář