Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní

Zdravý a sytý

Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Salát Středomořská

Ingredience

    • 400 g quinoy, propláchnuté
    • 1 kg malé dýně hokkaido, zbavené semen a nakrájené na měsíčky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená na měsíčky
    • 60 ml bílého vinného octa
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 1/2 hrnku nasekané hladkolisté petrželky
    • 400 g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g sýra feta, rozdrobeného

Příprava jídla

1 V rendlíku zalijte quinou 750 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak zprudka přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo až se tekutina vstřebá. Pak vypněte a odložte.

2 Troubu předehřejte na 220 °C. Dílky dýně potřete polovinou oleje, rozložte na plech a pečte 10 minut. Pak přidejte cibuli a pečte dalších asi 15 minut, až bude vše měkké.

3 Smíchejte ocet, cukr, petrželku, cizrnu a quinou. Osolte, opepřete a podávejte doplněné pečenou dýní a cibulí, posypané fetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řízky se šalvějí a prosciuttem obalované v quinoe

Burger s quinoou & tzatziki

Polévka s quinoou a batáty

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

5x zdravá quinoa

5x quinoa

Zamilujte si luštěniny

24 úžasných dýňových receptů

Přidat komentář