Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s rajčaty a chorizem

Díky výpeku z choriza a česneku má tenhle salát lehce pikantní chuť. Vybírejte do něj dokonale vyzrálá rajčátka!

Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Salát

Ingredience

    • cca 500g rajčat na větvičce, nakrájených nahrubo
    • 1 malá červená cibule, nadrobno
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • malý svazek hladkolisté petrželky, zbavený stonků a nasekaný 
    • malý svazek bazalky, nasekaný (drobné lístky nechte v celku)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 g klobásy chorizo, nakrájené na tenká kolečka
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
     

Příprava jídla

1 V míse smíchejte rajčátka s cibulí, 2 lžícemi oleje, 1 lžící octa, petrželkou a bazalkou. Osolte, opepřete.

2 Na zbylé lžíci oleje opečte chorizo dozlatova, přidejte česnek a opékejte dalších 20–30 sekund, přidejte zbývající lžíci octa a nechte povařit ještě asi minutu. Chorizo s česnekem přidejte do mísy k rajčatům společně s 1–2 lžícemi výpeku a opatrně promíchejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

Studená polévka ajo blanco

Citronovo-mátové cuketky

Paella po valencijsku

Ricottová zmrzlina bez míchání inspirovaná sicilskými cannoli

Hovězí skirt steak se salsou verde

Přidat komentář