Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z červeného zelí

„Recept, který jsem si vyprosila od kamaráda Jarka, který už léta vaří v jednom skvělém bistru v anglickém Brightonu. Ještě nikdy jsem totiž neviděla chlapy, aby s takovým nadšením jedli salát plný zeleniny a vitaminů!“ směje se bývalá šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ rozležení
P
Salát

Ingredience

    • středně velká hlávka červeného zelí (cca 1 kg)
    • 5 velkých mrkví, oškrábaných
    • 1 svazek jarní cibulky
    • 3 červené chilli papričky
    • 100 ml červeného vinného octa
    • 5 lžic třtinového cukru
    • 1 lžíce soli
    • šťáva z 1 velkého citronu nebo limety
    • hrst výhonků (klíčků) fazolí mungo
    • svazek máty, lístky nasekané nahrubo
    • svazek koriandru, lístky nasekané nahrubo
    • 100 ml olivového oleje

Příprava jídla

1 Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku a chilli papričky nakrájejte nadrobno. Všechno promíchejte.

2 V misce připravte zálivku: Smíchejte ocet, cukr, sůl a vymačkanou šťávu z citronu nebo limety. Přilijte trochu teplé vody a dobře rozmíchejte. Pak přidejte výhonky mungo, nahrubo nasekané bylinky a olivový olej.

3 Připravenou zálivku vlijte do mísy se zeleninou a řádně promíchejte. Nechte rozležet alespoň chvíli, ale klidně i do druhého dne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gimlet s celerem

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Rolky z ředkve daikon

Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem

Batátové crostini s modrým sýrem

Pomalu pečená hovězí žebra

Pomazánka z červené řepy

Mrkvová pomazánka

Trhací chleba se šalvějí, tyrolským špekem a pečeným česnekem

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

Sticky toffee pudding

Přidat komentář