Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salátek s quinoou a řepou

Oslavte Valentýna stylovým menu! Lehký předkrm v podobě zdravého salátu pro vás připravili Gábina a Petr z blogu P&G Foodies.

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát

Ingredience

    • 150g bílé quinoy
    • sůl
    • 1 středně velká řepa (asi 200g)
    • 1 mrkev
    • 1 větší jablko
    • 40g pistácií, vyloupaných a nasekaných
    • 30g neslazených rozinek, propláchnutých
    • 2 lžíce černých sezamových semínek

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce olivového oleje
    • šťáva z 1 citronu
    • 1/2 lžičky soli
    • špetka čerstvě mletého pepře
    • 3 lžíce nasekané bazalky 

Příprava jídla

1 Quinou propláchněte studenou vodou, vsypte do hrnce, zalijte 1,5 hrnkem vody a přidejte 1/4 lžičky soli. Přiveďte k varu a potom na mírném ohni vařte cca 15 minut. Slijte přebytečnou vodu (neměla by však žádná zbýt) a nechte vychladnout.

2 Řepu, mrkev a jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo (můžete i na mandolíně – na plátky, na nudličky...) a dejte do mísy.

3 Na zálivku promíchejte všechny ingredience. Zchladlou quinou přisypte k nastrouhané zelenině a jablku, přidejte rozinky, pistácie a sezam, přilijte zálivku a na závěr promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete při servírování ozdobit polníčkem, listy špenátu, bazalky, klíčky či pistáciemi. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované kachní prso s celerovým pyré a omáčkou z demi-glace

Lanýže z arašídového másla s malinami

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Přidat komentář