Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5278 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 525 g
Tuky 252 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si tuto chutnou svačinu třeba na výlet nebo na piknik. Nebudete se moci dočkat.

Suroviny

4 ks
telecí řízky, podle základního receptu
chleba 8 plátků
tmavý
majonéza
na plátky
vařená, na tenké plátky
prorostlá

Postup

1

Rozmrazte a usmažte 4 řízky. Nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce a pak je několikrát překrojte. Opečte v toustovači 8 plátků chleba (tmavého nebo i bílého).

2

Rozložte na pracovní plochu 4 plátky opečeného chleba, potřete je majonézou. Na ni rozdělte 2 rajčata nakrájená na plátky, 125 g vařené červené řepy, pokrájené na tenké plátky, 4 plátky prorostlé anglické slaniny, opražené v troubě na plechu dokřupava, řízky, rukolu a přiklopte zbývajícími plátky chleba.

Něco navíc: Majonézu můžete ochutit křenem nebo oblíbenou hořčicí. Kdo není příznivcem červené řepy, nahradí ji nakládanou okurkou a třeba jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč