Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená rýže s kimči

Experimentujte s exotickými potravinami

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 8 jarních cibulek
    • 100 ml řepkového či slunečnicového oleje
    • 4 vejce, mírně prošlehaná
    • 400 g dlouhozrnné (jasmínové) rýže, uvařené podle návodu na obalu a zcela vychladlé
    • 3 mrkve, nakrájené na 5 mm kostičky
    • 400 g kimči, okapaného a nakrájeného nahrubo
    • 60 ml sójové omáčky
    • 2 lžičky sezamového oleje
    • sůl
    • 1,5 lžičky černého nebo bílého sezamového semínka, opraženého
    • omáčka sriracha, k podávání

Příprava jídla

1 Zelené konce jarních cibulek nakrájejte podélně na 2,5 cm kousky a pár hrstí jich uschovejte na ozdobení. Zbytek cibulek nakrájejte nadrobno.

2 Na středním až prudkém ohni rozehřejte pánev wok nebo velkou hlubokou pánev. Vlijte do ní 2 lžíce oleje a pánev naklánějte, aby se rozlil po celém dně. Vlijte vejce a asi půl minuty je za stálého míchání opékejte, aby ztuhla, ale zůstala vláčná. Přeneste je na talíř.

3 Do pánve vlijte zbývající olej a rozehřejte ho. Vsypte rýži a opékejte ji tak, aby zespodu byla křupavá, a pak ji teprve promíchejte – trvá to zhruba 4 minuty. Nebo pokračujte tak dlouho, dokud nebude rýže prohřátá. Vsypte mrkev a za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, aby začala měknout. Vmíchejte kimči a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Za stálého obracení opékejte 2 minuty, aby se vše prohřálo.

4 Vmíchejte sójovou omáčku a sezamový olej, pak přidejte ještě vejce a osolte. Znovu zamíchejte. Podávejte ozdobené sezamovým semínkem a odloženými jarními cibulkami, doplněné omáčkou sriracha.

Domácí kimči

Kimči existuje v desítkách verzí a i ty lze dále obměňovat. Na přípravu kimči se tradičně používá také krevetová či...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí kimči

Chuť Asie: kimči

Taštičky plněné kimči

Miniburgery s kimči majonézou

Polévka z hovězího žebra s kimči

Omeleta s kimči

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

Přidat komentář