Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2237 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 392 g
Tuky 36 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na 20 ks
lze nahradit zastudena lisovaným rostlinným olejem
mouka špaldová hladká 500 g
droždí 1 kostka
čerstvé, lze nahradit 1/2 sáčku sušeného droždí
med 1 PL
sůl 1 PL
mořská
mléko 300 ml
mouka
na vypracování
na potření koláče
semínka
libovolná, na posypání

Postup

1

Mouku prosejeme, máslo necháme rozpustit, čerstvé droždí rozmícháme v trošce mléka. Přidáme ostatní přísady a uhněteme těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 40 minut kynout. Potom ještě jednou prohněteme.

2

Těsto rozdělíme na 20 dílů, z kterých zformujeme bochánky. Klademe je na plech vymazaný tukem nebo vyložený papírem na pečení.

3

Pod utěrkou je necháme kynout dalších 20 minut, potom je potřeme vlažným mlékem a posypeme semínky (např. sezamová, lněná, slunečnicová...).

4

Teplota pečení: elektrická trouba předehřátá na 200 stupňů, horkovzdušná na 180 stupňů, plyn stupeň 3 Doba pečení: asi 20 minut 3.

5

Po pečení necháme bochánky vychladnout na kuchyňské mřížce.

Foto: PXhere.com

Autor: kattie

Apetit magazín