OBCHOD

Steaky s chimichurri & karamelizované papriky

Brazílie se nachází v tropické oblasti a je obklopena oceánem, což se odráží i v její kuchyni. Nechybí v ní maso, ale ani ryby, tropické ovoce a zelenina. Zkuste třeba poctivý hovězí hovězí steak s chimichurri a karamelizovanými paprikami!

Vydání: 2016/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
Maso

Ingredience

    • 4 velké silné steaky z roštěnky
    • vločková mořská sůl a hrubě mletý pepř
    • polníček a klínky citronu k podávání

    NA KARAMELIZOVANÉ PAPRIKY

    • 80ml olivového oleje
    • 3 velké červené papriky, zbavené semeníku a nakrájené na proužky
    • 1/2 cibule, nakrájená na tenké klínky
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 30ml červeného vinného octa
    • 30ml balzamikového octa
    • 2 lžíce třtinového cukru

    NA CHIMICHURRI

    • 1/3 hrnku nasekané hladkolisté petrželky
    • 1/3 hrnku nasekaného koriandru
    • 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 80ml olivového oleje
    • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
    • po 1/2 lžičce drceného opraženého římského kmínu a koriandru
    • šťáva z 1,5 citronu 

Příprava jídla

1 Na papriky v pánvi rozehřejte olej, přidejte papriky, cibuli a za občasného míchání pomalu opékejte zhruba 15–20 minut, až zkaramelizují. Přidejte zbylé přísady a míchejte 2–4 minuty, až zesirupovatí. Podle chuti osolte. Nechte vychladnout, pokud necháte v chladu přes noc odpočinout, chutě se ještě lépe rozvinou.

2 Rozehřejte gril. Steaky na okrajích nařízněte, opepřete a grilujte 6 minut po každé straně. Pak nechte na prkénku přikryté alobalem 10 minut odpočinout.

3 Mezitím připravte chimichurri – smíchejte všechny přísady a osolte. Steaky podávejte s chimichurri a karamelizovanými paprikami, případně s lehkým salátem z polníčku. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opékané sladké brambory s fetou a pošírovaným vejcem

Caipirinha s ananasem

Tropický rybí salát v tortille

Grilované kuře s česnekem a citronem

Kokosové cupcaky s mučenkovým krémem

Klobása s pálenkou cachaça

reklama

Přidat komentář