Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

Argentinskou kuchyni proslavily hovězí steaky. Ochuťte šťavnaté maso aromatickou omáčkou, která s ním krásně ladí. 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M

Ingredience

    • 800 g hovězí roštěné, nakrájené na 4 stejně silné plátky
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžičky kořenicí směsi Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo

    NA BYLINKOVOU OMÁČKU

    • 1 svazek čerstvého koriandru
    • 1 lžička koření Oregáno Avokádo
    • 1/2 lžičky koření Chilli mleté Avokádo
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 3 lžíce červeného vinného octa
    • 5 lžic panenského olivového oleje
    • Mořská sůl a Pepř černý mletý Avokádo

    NA HRANOLKY

    • 4 velké brambory typu B, nakrájené na čtvrtky
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička koření Oregáno Avokádo
    • 1 lžička koření Česnek sušený Avokádo
    • špetka koření Pepř černý mletý Avokádo
    • Mořská sůl Avokádo

Příprava jídla

1 Olej smíchejte v míse s kořením a přidejte čtvrtky brambor. Osolte a opepřete. Vše promíchejte, dejte na pekáč vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.

2 Všechny suroviny na omáčku dobře promíchejte v misce a dejte vychladit do lednice. 

3 Maso z obou stran posypte kořenicí směsí Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo, pokapte olivovým olejem. Olej do plátků jemně vmasírujte. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékejte 2–3 minuty po každé straně.

4 Maso přesuňte na talíř, potřete částí omáčky, zabalte do alobalu a nechte pár minut odpočinout. Díky tomu budou steaky uvnitř krásně šťavnaté. Nakrájejte je přes vlákno na šikmé plátky a podávejte se zbývající bylinkovou omáčkou a hranolky.

NĚCO NAVÍC

  • Místo roštěné použijte svíčkovou nebo flank steak z pupku.
  • Steak můžete podávat jako sendvič. Rozkrojenou hamburgerovou bulku opečte nasucho na grilu nebo pánvi. Dejte do ní trochu bylinkové omáčky, plátky masa a opět omáčku. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vyhrajte dárkové balení koření Avokádo

Rozmarýnové kuře s bramborami a tzatziky

Mrkvové cupcakes

Pečená treska s kořeněnou krustou

Květákové kari s kokosovým mlékem

Krůtí perkelt

Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

Provensálská zelenina s vejci

Kuřecí kebab z pánve

Masové kuličky s melounovým salátem

Přidat komentář