OBCHOD

Štika dušená s cizrnou a chorizem

O štice kolují fámy, že je suchá a plná kostí. Šéfkuchař Radek Šubrt vám dokáže, že i štiku lze upravit tak, abyste si na jejím jemném a málo tučném mase opravdu pochutnali. 

Vydání: 2015/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 0:30
Maso

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 400ml rybího nebo zeleninového vývaru
    • špetka šafránu
    • 400g brambor (varný typ B), oloupaných a nakrájených na kostky
    • 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • 4 sušená rajčata, pokrájená nadrobno
    • 100g klobásy chorizo, nakrájené na plátky
    • 400g filetů ze štiky, na větší kousky
    • 1 červená a 1 žlutá paprika, na kostičky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

1 V hrnci na 2 lžících olivového oleje opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte další minutu. Zalijte vývarem, přidejte šafrán a kostičky brambor. Vařte asi 15 minut a pak přidejte cizrnu i pokrájená sušená rajčata. Vařte dalších 5 minut.

2 V pánvi na zbylé lžíci oleje orestujte chorizo dokřupava. Přidejte nakrájenou štiku a papriky a opékejte ještě pár minut. Rybí směs přidejte do hrnce k uvařeným bramborám s cizrnou. Prohřejte, podle chuti osolte a opepřete a ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ravioli se štikou a s krémovou bylinkovou omáčkou beurre blanc

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář