Do 30 minut
Velmi snadné
Chcete si připravit absolutní masový zážitek bez další vaření a přípravy další přílohy? Steak je ideální volbou, je však potřeba vědět, jak jej dovést k dokonalosti. Důležitý je samotný výběr masa, jeho teplota před přípravou, olej, na kterém se bude smažit, použitá pánev, adekvátní ochucení a menší odpočinek, než se bude podávat. Všechny potřebné rady jsme shrnuli do souborného článku, který vám poradí, jak si připravit ten nejlepší steak pod sluncem.
Opravdovým kulinářským požitkem je pomalu tažené maso. Pokud budete vepřové, hovězí, ale i zvěřinové maso několik hodin při malé teplotě péct v troubě či vařit v pomalém hrnci, získá nezapomenutelnou chuť. Zde hrají roli také další suroviny, které masu propůjčí své aroma a dodají mu na lahodnosti.
Časově nenáročné dušení vám spolu s měkkým masem nabídne také chutnou omáčku, ve které se spojí síla vývaru, chuť šťávy z masa a dalších surovin, nejčastěji zeleniny. Stačí už jen přichystat oblíbenou přílohu a honosný nedělní oběd je na světě.
Oblíbenou úpravou masa mající i společenský charakter je grilování. Před zažehnutím grilu je však dobré pořádně promyslet, jaké maso chceme na roštu položit. Ne všechny kusy masa jsou na grilování vhodné. Svou roli sehrává i marináda i ochucení, kterým masu dodáme hodnotu.
Ať už se rozhodnete pro jakoukoli úpravu, přinášíme vám inspirativní recepty, které hravě zaženou vaši chuť na poctivou porci masa.