Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Svačinové nanuky s Lučinou Jogurtina

Svačina na dřívku? Ano! Odlehčený cheesecake z mrazáku je splněným snem dětí i dospělých. Nikomu nepovíme, když si o prázdninách dáte jeden i k snídani... Chladivá dobrota totiž nejen osvěží, ale i zasytí.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 8 nanuků
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 360 g Lučiny Jogurtina
    • 100 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 3 lžíce tekutého medu (nebo více, podle chuti)
    • 200 g lesního ovoce (ostružiny, borůvky, maliny), větší kusy přepůlené (mimo sezonu lze použít mražené)
    • 60 g celozrnných sušenek či sušenek s ovesnými vločkami, rozdrcených najemno
    • 3-4 lžíce rozpuštěného másla

Příprava jídla

1 Lučinu smíchejte se smetanou a medem. Opatrně vmíchejte ovoce. Směs rozdělte do formiček na nanuky. Neplňte formičky úplně po okraj, nahoře nechte trochu volného prostoru. Na 30 minut uložte do mrazáku.

2 Sušenky smíchejte s máslem tak, aby vznikla drobenka. Na nanukovou směs poté naneste vrstvu sušenkové drobenky, lehce přitlačte a do středu zasuňte nanukové dřívko. Uložte do mrazáku alespoň na 4 hodiny.

NĚCO NAVÍC

Sušenky můžete pouze nalámat na menší kousky a spolu ovocem vmíchat do základní směsi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

Jahodová Lučina s mátou

Nepečený borůvkový cheesecake s Lučinou

Těstoviny s Lučinou, houbami a špenátem

Ostružinový cheesecake s Lučinou

Zdravý snídaňový pohár s Lučinou

Pomazánka z Lučiny s medvědím česnekem a pažitkou

Salát s lesním ovocem a Lučinou salátovou

Cheesecake z Lučiny s jablky, drobenkou a karamelem

Přidat komentář