Suroviny
fazole
150
g
mrkev
2
ks
cibule
1
ks
česnek
1
vývar zeleninový
zakysaná smetana
1
kelímek
majoránka (drhnutá)
sůl
pepř
Postup
1
Propláchnuté fazole si na několik hodin (nejlépe přes noc) namočíme do studené vody. Ve stejné vodě, do které přidáme zeleninový vývar a trochu majoránky, uvaříme fazole společně s mrkví na kostičky a celou oloupanou cibulí doměka, případně použijeme tlakový hrnec.
2
Po uvaření vyndáme cibuli (kdo má rád, může nechat navrch). Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme 3 lžíce zakysané smetany smíchané se lžící hladké mouky, dochutíme česnekem, solí, pepřem a špetkou sladké papriky.
3
Můžeme podávat s trochou zakysané smetany a klíčky mungo, případně s opečeným celozrnným chlebem.