Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí plec s cizrnou

Cizrnu namočte den předem – jídlo s ní bude lepší než s tou z konzervy. 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5H30M
Pečení 5:30
Maso

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • jehněčí plec s kostí (cca 2 kg)
    • 1 červená chilli paprička, nasekaná nadrobno
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 řapík celeru, nakrájený nadrobno
    • 6 stroužků česneku, nadrobno
    • 2 čerstvé bobkové listy
    • 2 lžíce mleté sladké papriky
    • 1 lžíce mleté uzené papriky
    • 1 lžíce mletého římského kmínu
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 500 ml suchého sherry nebo kvalitního polosuchého bílého vína
    • 250 g suché cizrny, namočené přes noc
    • bageta k podávání

    NA PASTU PICADA

    • 100g loupaných mandlí, nasucho opražených
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nahrubo
    • 1 lžička mleté sladké papriky 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. V kastrolu na oleji opečte maso ze všech stran dozlatova, aby se zatáhlo (trvá to 3–5 minut), vyjměte a odložte.

2 Do uvolněného pekáčku vložte chilli, cibuli, celer, česnek, bobkový list, obě papriky a římský kmín a na mírném plameni opékejte 3–5 minut. Pak přidejte rajčata a vařte 20 minut. Maso vraťte do pekáčku, přelijte sherry, přiklopte a pečte 2 hodiny. Přidejte namočenou a scezenou cizrnu, 500ml vody a pečte další 2,5 hodiny, až maso bude odpadávat od kosti a cizrna bude měkká.

3 Mezitím rozmělněte všechny přísady na pastu picada v hmoždíři a pastu podávejte k jehněčímu s cizrnou. Servírujte s čerstvou bagetou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou

Vepřová roláda se slaninou a jablky

Bůček na koriandru se zeleninou

Pomalu pečené hovězí na balzamiku

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář