Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí piccata
Telecí piccata
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí piccata

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2867 kcal
Bílkoviny 245 g
Sacharidy 66 g
Tuky 163 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Telecí maso je jemné, šťavnaté, dietní, ale v české kuchyni zatím dost nedoceněné. To musíme napravit! Díky této jednoduché upravě si ho určitě zamilujete na první ochutnání. 

Suroviny

medailonky z telecího ořechu po 50–75g, naklepané na tloušťku cca 5 mm
sůl vločková
podrcená
pepř
čerstvě mletý
+ navíc podle potřeby
olivový olej 2 PL
+ navíc podle potřeby
suché
vývar kuřecí 300 ml
nakrájený na velmi tenká kolečka a zbavený semínek
kapary 4 PL
nejlépe v soli, propláchnuté a okapané
petrželka 2 PL
hladkolistá, nadrobno nakrájená
K podávání
polníček 2 hrsti
rajčata cherry 200 g
nebo jiné rustikální italské pečivo

Postup

1

Maso z obou stran osolte a opepřete, pak ho protáhněte moukou a přebytečnou oklepejte. Odložte na talíř. 

2

V pánvi o průměru 30 cm na středním až silném ohni rozehřejte 30 g másla a olej. Po dávkách vkládejte medailonky tak, aby pánev nebyla přeplněná. Opékejte celkově 3 minuty, jednou přitom obraťte. Přeneste na velký talíř či na plech a volně zakryjte alobalem, zatímco budete opékat zbývající maso. Podle potřeby přidejte další máslo a olej.

3

Až odložíte i poslední maso, opatrně do pánve vlijte víno a na středním až silném ohni ho svařte na poloviční objem (trvá to okolo 3 minut) a odškrabujte přitom přípečky ze dna. Pak vlijte vývar a vložte kolečka citronu, přiveďte k varu. Vařte zhruba 8 minut, aby omáčka zmenšila objem na polovinu. Pak přidejte zbývajících 30 g másla, citronovou šťávu, kapary a petrželku, osolte a opepřete. Odstavte a zakružte pánví, aby se máslo rozpustilo v omáčce.

4

Pomocí kleští vložte maso zpátky do pánve a obraťte je v omáčce a nechte prohřát, než je naaranžujete na talíře a přelijete omáčkou. Podávejte ihned, doplněné salátkem z polníčku, baby špenátu a rajčátek, podle chuti osolených, opepřených a zakapaných olivovým olejem. Přikusujte čerstvé pečivo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč