Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí ragú s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5601 kcal
Bílkoviny 327 g
Sacharidy 338 g
Tuky 296 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Telecí je měkké, zelenina trochu křupavá a chuť prostě nevídaná – sametová i pikantní. Zamilovali jsme se.

Suroviny

vývar 1 l
telecí (viz Tipy & triky) nebo drůbeží
pórek 2 ks
střední, na plátky
řapíkatý celer 3 ks
na plátky
mrkev 3 ks
šikmo pokrájené na plátky
nadrobno
palice, horizontálně přepůlená
rozmarýn 2 snítky
vykoštěná či kotleta, na kostky
pepř
sůl
křen 2 PL
strouhaný
a kousek na těstoviny
petrželka 1 svazek
kůra a šťáva
tagliatelle 300 g
čerstvé

Postup

1

Nalijte vývar a víno do většího hrnce, přidejte zeleninu kromě žampionů, česnek, rozmarýn a přiveďte k varu a nezakryté vařte 10 minut.

2

Telecí vhoďte do hrnce spolu se žampiony. Přiveďte k varu, osolte a opepřete a vařte dalších 20 minut nebo až bude maso měkké. (V této chvíli můžete pokrm zamrazit nebo vychladit pro pozdější dokončení.)

3

Před podáváním prošlehejte žloutky se smetanou. Do jemně bublajícího masa se zeleninou vmíchejte křen a za stálého míchání vlijte pramínkem žloutkovou směs. Zahřívejte už jen mírně, aby omáčka zhoustla, ale nesrazila se. Vmíchejte máslo, sejměte z ohně a přidejte petrželku, citronovou kůru a šťávu. Případně dosolte.

4

Mezitím uvařte tagliatelle podle návodu na obalu. Slijte a promíchejte s trochou másla. Rozdělte na 6 nahřátých talířů, na to sběračkou nandejte telecí ragú a ihned podávejte.

Tipy & triky
Asi 2 kg telecích kostí a odřezků nasekaných nahrubo, 1 pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené mrkve a 2 řapíky celeru, 2 bobkové listy, 3 snítky tymiánu, malý svazek petrželky a 1 lžičku kuliček černého pepře zalijte 3 litry studené vody. Přiveďte k varu, pak ztlumte a pomalu nechte táhnout asi hodinu. Nechte 10 minut chladnout, potom přeceďte a dejte vychladit. Vývar, který nepoužijete hned, můžete zamrazit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč