Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s Lučinou, houbami a špenátem

Těstoviny, jednoduchá jemná omáčka z oblíbené Lučiny, špenát, dozlatova osmahnuté žampiony a čerstvé bylinky... Stačí doslova pár surovin a můžete servírovat dokonalou večeři!

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 400 g těstovin (fettuccine, tagliatelle, linguine, spaghetti)
    • 2-3 lžíce másla
    • 4-5 stroužků česneku
    • pepř a sůl na dochucení
    • čerstvé bylinky (bazalka, tymián, hladkolistá petrželka), nasekané
    • 450g žampionů, nakrájených na plátky
    • 125 g špenátu
    • 200 g Lučiny
    • čerstvá bazalka a petrželka, klínky citronu a čerstvě mletý pepř k podávání

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte podle návodu. Slijte a 1 hrnek slité tekutiny uchovejte.

2 Ve velké pánvi rozehřejte máslo, vhoďte česnek a opepřete. Za stálého míchání krátce opékejte, až se česnek rozvoní a začne jemně zlátnout. Přidejte houby, osolte, opepřete a opékejte zhruba 3 minuty. Pak přidejte nasekané bylinky a špenát a pokračujte ještě pár minut v opékání, dokud houby nezměknou a špenát nezavadne.

3 Do pánve přidejte uvařené těstoviny a promíchejte.

4 Vmíchejte Lučinu a ½ hrnku uchované tekutiny. Promíchejte a přidejte další tekutinu, pokud je třeba.

5 Rozdělte na talíře, posypte čerstvými bylinkami a podávejte s klínky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodová Lučina s mátou

Pomazánka z Lučiny s medvědím česnekem a pažitkou

Zdravý snídaňový pohár s Lučinou

Salát s lesním ovocem a Lučinou salátovou

Ostružinový cheesecake s Lučinou

Nepečený borůvkový cheesecake s Lučinou

reklama

Přidat komentář