Tiramisu do skleničky je absolutní hit každého večírku. Tohle tiramisu je bez vajec a proto je vhodné i pro ty, kteří k syrovým žloutkům či vejcím nemají důvěru. Díky mascarpone, smetaně a amarettu je krém dokonale nadýchaný a lahodný i bez vajec. Servírování ve skleničkách je nejen praktické (každý dostane svou skleničku a odpadá tak složité dělení na porce), ale díky vrstvení také velmi efektní.
Suroviny
Postup
Kávu uvařte a nechte zcela vychladnout, poté vmíchejte amaretto. Připravte si 6 dezertních sklenic (každá o objemu 125 ml).
Smetanu vyšlehejte ručním šlehačem dotuha, odložte stranou.
Mascarpone šlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem na nízké otáčky, až se vše spojí.
Poté stěrkou opatrně vmíchejte připravenou šlehačku.
Krémem naplňte cukrářský sáček s kulatou špičkou o průměru asi 1 cm.
Třetinu piškotů nalámejte na menší kousky a naplňte do skleniček. Zalijte 1–2 lžícemi kávové směsi. Pomocí sáčku na piškoty naneste tenkou vrstvu krému. Opakujte ještě dvakrát. Poslední bude vrstva krému.
Krém uhlaďte lžící. Pomocí sítka posypte povrch kakaem. Dejte alespoň na 30 minut do lednice. Těsně před podáváním posypte ještě jednou kakaem.
NĚCO NAVÍC
Aby mohli mlsat i děti, můžete pro ně směs kávy a amaretta jednoduše nahradit vychlazeným kakaem.
Zdroj: Maria Panzer / Einfach Backen