Lehké, křupavé, božské! Tresku s mandlovou gremolatou připravíte rychle, ale vychutnávat ji budete celý den. Lehké jídlo vonící létem nesmí na vašem stole chybět.
Suroviny
mandle
100
g
neloupané, nahrubo nasekané
olivový olej
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
treska
4
filety
vyšší
máslo
80
g
studené, nakrájené
citron
1
ks
najemno nastrouhaná kůra + trochu šťávy
petrželka
100
g
hladkolistá, nasekaná najemno + na ozdobení
česnek
2
stroužky
nakrájené na velmi drobno
parmazán
100
g
strouhaný
bageta
k podávání
klínky, k podávání
Postup
1
Rozehřejte pánev a nasucho na ní opražte mandle a dejte je stranou. Na uvolněné pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na ní opečte osolenou a opepřenou rybu z obou stran.
2
Přidejte máslo a na pár minut přiklopte, aby se ryba chvilku dusila v másle a uvnitř se dodělala. Dochuťte troškou citronové šťávy.
3
Mezitím dokončete gremolatu. Opražené mandle smíchejte s nasekanou petrželkou, citronovou kůrou, česnekem a parmazánem.
4
Odklopte pokličku, posypte porce ryby gremolatou a servírujte s čerstvou bagetou a klínky citronu.