Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Treska s mandlovou gremolatou

Lehké, křupavé, božské!

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 100 g neloupaných mandlí, nahrubo nasekaných
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 vyšší filety z tresky
    • 80 g studeného másla, nakrájeného
    • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu + trochu šťávy
    • 100 g hladkolisté petrželky, nasekané najemno + na ozdobení
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na velmi drobno
    • 100 g strouhaného parmazánu
    • bageta k podávání
    • měsíčky citronu k podávání 

Příprava jídla

1 Rozehřejte pánev a nasucho na ní opražte mandle a dejte je stranou. Na uvolněné pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na ní opečte osolenou a opepřenou rybu z obou stran.

2 Přidejte máslo a na pár minut přiklopte, aby se ryba chvilku dusila v másle a uvnitř se dodělala. Dochuťte troškou citronové šťávy.

3 Mezitím dokončete gremolatu. Opražené mandle smíchejte s nasekanou petrželkou, citronovou kůrou, česnekem a parmazánem. Odklopte pokličku, posypte porce ryby gremolatou a servírujte s čerstvou bagetou a klínky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlodnik

Kuře po myslivecku s těstovinami

Pljeskavica v chlebu pita

Rizoto s hráškovým pestem

Přidat komentář