
Treska s pestem a česnekovými bramborami
Jemná ryba v křupavém kabátku vám určitě zachutná!
Ingredience
- 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky o hraně 2 cm
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu, lístky odrhnuté a nahrubo nakrájené
- 3 stroužky česneku, nasekané najemno
- 75 g bazalkového pesta (nejlépe domácího)
- 50 g drobečků z bílého chleba
- 50 g strouhanky panko
- najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu + klínky citronu k podávání
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 vyšší filety tresky s kůží (à 250g), zbavené kostí
NA RYBU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C. Brambory nasypte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a pečte v rozehřáté troubě 20 minut.
2 Mezitím smíchejte pesto, drobečky pečiva, strouhanku panko a citronovou kůru, osolte a opepřete. Do malého pekáčku vložte kůží dolů porce tresky a na každou z nich navršte čtvrtinu připravené zelené směsi.
3 Brambory po 20 minutách vyndejte z trouby a teplotu snižte na 180°C. Brambory posypte nasekaným rozmarýnem, osolte a opepřete. Pekáček pak dejte zpět do trouby na střední mřížku, na spodní umístěte pekáček s treskou. Pečte 10 minut.
4 K bramborám vmíchejte česnek. Pečte spolu s rybou ještě 7 minut (ryba musí být zcela hotová a brambory měkké a křupavé).
NĚCO NAVÍC
Servírujte se zelenými fazolkami nebo brokolicí připravenou v páře a jednoduchým dresinkem (smíchejte např. 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku dijonské hořčice a trochu soli a pepře.)
Přidat komentář