Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tropický tapiokový pudink

Koho z nás občas nepřepadne neodolatelná touha po něčem sladkém? Máme však dobrou zprávu – i mlsat se dá tak, aby se svědomí ozývalo co nejméně.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT20M
Vaření 0:20
Pohár

Ingredience

    • 1 zralé mango
    • strouhaná limetová kůra (nemusí být)
    • kokosová voda či mléko na zředění
    • kokosové hobliny a/nebo bylinky na ozdobení (nemusí být)

    NA PUDINK

    • 50 g drobných tapiokových perel
    • 620 ml kokosového mléka
    • dřeň z kousku vanilkového lusku nebo
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 1/4 lžičky soli či o špetku víc mořské 1 žloutek (nemusí být)
    • 2 lžičky sladidla (viz Něco navíc)
    • 1–2 mučenky, dužina se semínky

Příprava jídla

1 Na pudink smíchejte v rendlíku tapiokové perly, kokosové mléko, vanilku (lusk i dřeň), sůl a žloutek (nejste-li vegani) i zvolené sladidlo. Na mírném ohni přiveďte k mírnému varu a vařte tak, že směs sotva bublá, za častého míchání, až tapioka zprůsvitní a změkne; trvá to asi 20 minut. Nechte trochu zchladnout.

2 Mezitím rozmixujte oloupané a vypeckované mango, popřípadě i s troškou (do 1/2 lžičky) strouhané limetové kůry. Můžete naředit trochou kokosové vody či kokosového mléka (ale nepřežeňte to, směs by neměla být vodovitá).

3 Tapiokový pudink smíchejte s mučenkovou dužinou a dejte ho do skleniček. Navrch rozdělte mangové pyré a dejte do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc, aby ztuhl. Před podáváním můžete ozdobit kokosovými hoblinami a/nebo bylinkami, jako je máta, meduňka či bazalka.

NĚCO NAVÍC
Pudink není třeba sladit, ale když už se bez sladké chuti neobejdete, sáhněte po medu, agávovém či datlovém sirupu, kokosovém cukru nebo stévii.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář