Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Türlü aneb ratatouille po turecku

Lahodná zeleninová bomba

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H
Pečení 1:00
Zelenina Balkánská

Ingredience

    • 6 lžic olivového oleje
    • 1 větší lilek, nakrájený na větší kostky 
    • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
    • 1–2 lžičky sušeného oregana
    • 1 lžička sušené máty
    • 6 rajčat, nakrájených na větší kousky 
    • 4 červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kousky
    • 6 menších cuket, na kolečka 
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce rajčatového pyré
    • sýr feta, nakrájený na plátky
    • lístky oregana nebo tymiánu na ozdobu 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Ve větší pánvi na středním ohni rozehřejte polovinu oleje. Vsypte do ní lilek, cibuli, česnek, sušené oregano a mátu a opékejte asi 8–10 minut, až zelenina změkne. Do zapékací mísy o rozměrech asi 30x30 cm přeneste obsah pánve, přidejte nakrájená rajčata, papriky a cukety, pořádně osolte a opepřete. Přidejte rajčatové pyré a asi 300 ml vody, promíchejte a směs pokapejte zbylým olivovým olejem.

2  Pečte asi hodinu, aby zelenina zezlátla. Během pečení směs občas promíchejte, popřípadě podlijte. Podávejte s fetou, posypané čerstvými bylinkami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Toust s pečenými paprikami a česnekem

Papriková omáčka se šafránem

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Karbanátky s lilkem

Široké nudle s cuketou, citronem a mandlemi

Cuketový salát s krutony

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

22 podob lilku

Přidat komentář