Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohová bábovka

Královnu českých moučníků zvládnete podle našeho receptu hravě. Výsledkem je na jazyku se rozplývající dobrota, sladká tak akorát.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 bábovku
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 400 g moučkového cukru + na posypání
    • 6 vajec, žloutky a bílky oddělené
    • 250 g másla, změklého + na vymazání formy
    • 500 g polotučného tvarohu ve vaničce
    • 500 g polohrubé mouky + na vysypání formy
    • 2 kypřicí prášky do pečiva

Příprava jídla

1 Cukr, žloutky a máslo utřete v míse do pěny, přidejte tvaroh, prosátou mouku s kypřicím práškem a umíchejte hladké těsto. Nakonec zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejte na 170°C.

2 Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané velké bábovkové formy. Pečte asi hodinu podle zkušeností s vlastní troubou. Vlažnou bábovku vyklopte a poprašte moučkovým cukrem.

VIDEORECEPT:
Bábovka ve videu je připravena z poloviční dávky a v mramorované verzi.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář