Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové makronky s malinovou zmrzlinou

Po prvním zakousnutí se budete roplývat stejně jako křehké mandlové pusinky s malinovou zmrzlinou ve vašich ústech. 

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí
PT20M
Pečení 0:20
Zmrzlina

Ingredience

    • 200 g moučkového cukru + navíc na poprášení
    • 120 g jemně mletých loupaných mandlí
    • 3 bílky 
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • vyškrábnutá dřeň z 1 vanilkového lusku
    • malinová zmrzlina a čerstvé maliny k podávání a na ozdobu
    • ušlehaná smetana k podávání a na ozdobu (nemusí být)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. V čisté suché míse šlehejte bílky. Po půl minutě přidejte k bílkům lžíci krupicového cukru a vanilku a šlehejte 10 minut, aby byl sníh hladký, lesklý a pevný. Postupně ve dvou dávkách do sněhu zapracujte mandle s moučkovým cukrem a hmotu přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou 1,5 cm trubičkou. 

2 Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kulaté pusinky - makronky - o průměru asi 7 cm. (Můžete si je předkraslit na pečící papír podle skleničky či vykrajovátka, ale nezapomeňte ho potom otočit pokreslenou stranou dolů.) Nechte 20 minut stát, aby makronky zaschly. 

3 Snižte teplotu v troubě na 130°C, přesuňte do ní plech s makronkami a pečte 20 minut, nebo dokud není povrch křupavý a střed vláčný, ale ne lepkavý. Nechte vychladnout na plechu. 

4 Makronky si rozdělte na poloviny. Na jednu polovinu (na plochou stranu) naneste zmrzlinu a přiklopte zbývající makronkou jako sendvič. Poprašte moučkovým cukrem a ozdobte malinami. Můžete podávat i se šlehačkou. 

NĚCO NAVÍC 

Makronky můžete upéct i několik dní předem a uchovat je v chladu s suchu ve vzduchotěsné nádobě nebo je lze i zamrazit. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s kozím sýrem a medovou zálivkou

Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami

Chřest s estragonovým dresinkem

Křupavé brambůrky s česnekem a šalvějí

Letní francouzské menu na neděli

Přidat komentář