Na první pohled by se mohlo zdát, že se suroviny hodí spíš na studený sendvič. Teprve teplo ale udělá z tohoto klasického obloženého chleba – původem z USA – skutečně intenzivní zážitek!
Suroviny
Postup
Všechny krajíce chleba potřete máslem. Okurku nakrájejte nadrobno a smíchejte s majonézou a kečupem.
Do sendvičovače položte dva krajíce chleba namazanou stranou dolů. Na každý z nich postupně navršte plátek šunky a sýra, lžíci připraveného majonézovo-okurkového dresinku, 2 lžíce zelí, další lžíci dresinku a zbývající šunku a sýr. Přiklopte zbylými dvěma krajíci (tentokrát namazanou stranou nahoru), uzavřete sendvičovač a zapečte.
Reuben sendvič je původně židovská pochoutka. V USA je často k dostání tam, kde se čepuje pivo: tvoří s ním totiž ideální pár (dětem to pochopitelně zatím neprozrazujte). Podle originálního receptu je součástí Reuben sendviče uzené hovězí maso, ale šunka ho plnohodnotně nahradí.
Komentáře