Masové kuličky po italsku nemusí být zdaleka jenom s rajčatovou omáčkou. Švih jim dodá nejen fenykl, ale především gremolata.
Suroviny
Postup
Polovinu nastrouhané cibule, maso, strouhanku, fenyklová semínka, oregano a vejce vložte do mísy. Osolte a opepřete. Směs důkladně pro- pracujte rukama a pak z ní vytvarujte 20 kuliček.
Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a postupně po dávkách opečte kuličky, podle potřeby dolévejte olej. Kuličky by měly být téměř hotové. Když jsou opečené, přendejte je z pánve na talíř.
Do uvolněné pánve vsypte zbytek cibule, přidejte další lžíci oleje a 1 lžičku másla. Na mírném ohni opékejte do změknutí, pak přihoďte česnek a ještě chvíli opékejte. Přidejte bobkové listy, bílé víno a jemným varem provařte, dokud se polovina vína neodpaří. Vraťte do pánve kuličky, přilijte kuřecí vývar, smetanu i hořčici a provařujte omáčku 5 minut. Během vaření kuličky jednou otočte.
Mezitím smíchejte všechny ingredience na gremolatu.
Fregolu nebo kuskus uvařte podle návodu a zjemněte zbývající lžičkou másla, osolte a opepřete. Podávejte s kuličkami, posypanými gremolatou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů)