Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové medailonky s houbami a jablky

Inspirované Normandií

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Maso Francouzská

Ingredience

    • 4 lžíce másla
    • 600 g vepřové panenky, nakrájené na plátky 
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 jablko, zbavené jádřince a nakrájené na plátky 
    • 4 šalotky, nakrájené na plátky
    • 400 g mladých pevných hub, např. hříbky a lišky 
    • 250 ml suchého francouzského cidru
    • 100 ml calvadosu (francouzská jablečná pálenka) 
    • 150 g crème fraîche
    • pažitka na ozdobení

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte vepřové medailonky 2–3 minuty po každé straně. Osolte, opepřete, zabalte do alobalu a uchovejte horké.

2 V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a opékejte plátky jablek 5–7 minut, až trochu změknou.

3 Mezitím v pánvi po mase rozehřejte zbytek másla a opékejte na něm šalotku a houby asi 5 minut; také by měly změknout. Zalijte cidrem a calvadosem, zvyšte plamen a za stálého míchání vařte 3–5 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Vmíchejte crème fraîche, ztlumte, vraťte do pánve maso a na mírném plameni prohřívejte 2 minuty, případně dosolte a opepřete. Přendejte do servírovací nádoby, přidejte jablka a posypte pažitkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hříbky na česneku po italsku

Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Pissaladière s liškami a černými olivami

Krémová houbová polévka

Smažené houby s česnekovou majonézou

20x houby na všechny způsoby

Přidat komentář