Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem

Vídeň, to jsou kavárny, sachr dort, Mozartovy koule, tafelspitz... a samozřejmě řízek. Velký pěkně tak, že se ani na talíř nevejde, a k němu ten nejlepší bramborový salát!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • 1,5 kg telecího na řízky, nejlépe z kýty, a to vrchní šál, případně ořech
    • 2–3 vejce
    • špetka soli
    • hladká mouka na obalování
    • strouhanka na obalování
    • přepuštěné máslo na smažení
    • citron k podávání

    NA SALÁT

    • 800 g lojovitých brambor (varný typ A)
    • 3 lžíce bílého vinného octa
    • 5 lžic rostlinného oleje
    • 200 ml hovězího vývaru
    • 1 lžíce hořčice, nejlépe estragonové
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • špetka soli a čerstvě mletý bílý pepř
    • 1 svazek pažitky, nasekané nadrobno
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno

Příprava jídla

1 Na salát uvařte brambory ve slupce doměkka. Oloupejte je, nakrájejte na plátky a dejte do mísy. V misce prošlehejte ocet, olej, vývar, hořčici, cukr a dochuťte solí a pepřem. Přilijte k teplým bramborám, přidejte cibuli, pažitku a promíchejte. Před podáváním nechte 15 minut odstát.

2 Z masa nakrájejte plátky o váze zhruba 250 g – krájejte tak, že dokrojíte vždy až druhý řez, první nedokrojte, plátky masa rozevřete jako motýlka, rozklepejte dotenka, osolte, obalte v mouce, prošlehaných vajíčkách a strouhance. Poté je smažte v přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s bramborovým salátem a klínkem citronu.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte estragonovou hořčici, nevadí. Máte-li trochu čerstvého estragonu, nasekejte ho a přidejte do zálivky. Stačí ale opravdu jen trochu!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tataráček & hranolky

Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós czusza)

Pečený plněný lilek

Burek s bramborovou náplní a mátovým dipem

Přidat komentář