Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavé vánoční kakao

Teplá vánočka a voňavé kakao jsou předzvěstí všeho krásného, co Štědrý den přinese...

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2–3 šálky
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj

Ingredience

    • 400 ml plnotučného mléka
    • 10 g kakaa
    • 60 g hořké čokolády, nasekané
    • 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • 1/2 lžičky mleté skořice nebo perníkového koření
    • 2 lžíce javorového nebo jiného oblíbeného sirupu či tekutého medu (nebo více podle chuti)
    • 2–3 svitky skořice, případně hvězdičky badyánu na ozdobu
    • šlehačka
    • 40 ml oblíbeného alkoholu (Baileys, bourbon, Kahlúa, amaretto), nemusí být 

Příprava jídla

1 Mléko, kakao, čokoládu, vanilku, skořici či perníkové koření a sirup nebo med smíchejte v rendlíku. Za neustálého míchání opatrně zahřívejte do té doby, než se ingredience hezky spojí a ze směsi se začne kouřit. Poté ji opatrně ochutnejte, v případě potřeby doslaďte a rozdělte do šálků.

2 Do každého šálku vložte tyčinku skořice, případně vhoďte hvězdičky badyánu.

3 Šálek s horkým kakaem můžete vylepšit kopečkem šlehačky či pro dospělé přidáním oblíbeného alkoholu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánočky do dlaně

Ovocná bowle

Rýžový kuba

Tradiční rybí polévka s hrachem

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Kapří kuličky

Krůtí pečeně na černo

Zelný salát s mrkví

Salát Venezuela

Krupicové noky

Třísýrová kaše

Opilé ovoce

Domácí zmrzlina z mascarpone

Štědrý den podle Apetitu

Přidat komentář