Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak poznat dobré kakao

přísady na pečení - mouka, cukr, kakao, čokoláda
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Víte, jak přesně má kakao na pečení chutnat a vypadat?

  • Pro pečení vždy vybírejte kakao holandského typu, nikoli kakaové nápoje. Kakao holandského typu vzniká procesem alkalizace, díky které se zvýrazní čokoládově hnědá barva kakaa, sníží se jeho kyselost a zjemní chuť.
  • Při posuzování kvality kakaa, ze kterého chcete péct, by vás měla zajímat především barva a chuť. Ideální kakao by podle odborníků mělo být tmavé, syté a příjemně hořké, plné, lehce zemité a nemělo by tahat za jazyk.
  • Chuť kakaa se odvíjí od původu a zpracování bobů. Při výběru kakaa proto pátrejte, stejně jako u vína, po jeho původu. V tomto ohledu je ideální kakao s označením fair trade, kde je původ bobů uveden.
  • Dívejte se také na minimální trvanlivost – bývá sice dlouhá, ale časem se kvalita kakaa zhoršuje.
  • Používáte-li kakao jen na pečení, vystačíte si s běžnou nabídkou, pokud ho ale chcete pít nebo vyrábět domácí pralinky, kupte biokakao nebo s označením fair trade. Ta bývají kvalitnější, lépe zpracovaná a slibují zajímavější chuť.
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín