Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vypečená kachnička

Popis receptu: 

Kachní stehna omýt a zlehka osušit.

Vložit do pekáčku, osolit a přidat sádlo (maso by se v něm mělo potápět).

Vložit do předehřáté trouby 180 C.

Péct pozvolna 2 h na 180 C, poté odlít trochu sádla, aby se vypekla vrchní část kachního stehýnka do křupava.

Dálé se přidá česnek nakrájený na kolečka a čerstvý rozmarýn.

Pečeme  třetí hodinu na 200 C.

Koncový efekt: křupavá vypečená kachnička, ke které se hodí červené či kedlubnové zelí a variace knedlíků :-)

Autor: Nika Ondrejková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: pro 2
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    - 2 ks kachní stehna

    - 200 g husí sádlo

    - snítek rozmarýnu

    - 2 stroužky česneku

    - sůl

Příprava jídla

 3 hodiny

Přidat komentář